T'interessa

multimedia

Video promocional

ACTUALITAT

Ves enrere La Consellera visita la 'botiga dels Joves Joiers'

La Consellera visita la 'botiga dels Joves Joiers'

"Volem que la Comunitat Valenciana siga una referència en la joieria contemporània, i també en la tradicional, i sobretot, donar a conèixer la qualitat del disseny que es realitza ací, tant en l'àmbit nacional com a internacional". La Consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la visita que ha realitzat a la botiga del Joves Joiers.

La Botiga del Joves Joiers és una cita anual, que va per la seua tercera edició i que ha reunit a 43 expositors, en la qual els alumnes i ex-alumnes de joieria de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, exposen, donen a conèixer i comercialitzen les peces que ells han realitzat.

Durant la visita la consellera ha comentat la possibilitat d'incorporar la Joieria als Estudis Superiors d'Ensenyaments Artístics de Disseny. "Estem formant a joves joiers de gran qualitat, i anem a lluitar perquè tinguen un reconeixement, al màxim nivell acadèmic, en el vessant de Joieria. A la Comunitat volem ser una referència en el disseny de joies i volem ser-ho gràcies a la qualitat d'aquesta escola i la qualitat dels nostres alumnes".

La consellera ha subratllat el gran nivell dels alumnes de Joieria; "aquesta escola, que des de fa 10 anys està en marxa a la Comunitat Valenciana, està rebent alumnat molt especialitzat, que té una formació prèvia en disseny i que en aquest moment estan llançant-se a l'àmbit de la joieria"


Reciclatge de Materials

Culleretes de plàstic, encenalls de llapis o xapes de begudes són alguns dels materials que han utilitzat per a la realització de les seues obres aquests joves creadors.

Entre els alumnes que mostren el seu treball en la Botiga, està Azahara Santoro, que ha guanyat, recentment, el Premi La Basílica en la Fira de Joieria Barcelona 2012, i el pròxim mes de maig exposarà en l'Institut Cervantes de Munic, coincidint amb la fira de Joieria d'aqueixa ciutat. *Santoro està treballant en una col·lecció sobre la figura dels gentilhomes en *Lope de Vega. Aquesta alumna realitza les seues creacions amb material reciclat de gelateries, en concret amb cullereta de plàstic de colors, que fon i transforma en fermalls, anells i altres obres.

 

 

agenda

Events