T'interessa

multimedia

Video promocional

ACTUALITAT

Ves enrere II Jornades Artístiques Internacionals a l'ESCAL

II Jornades Artístiques Internacionals a l'ESCAL

Durant els dies 8 i 9 de maig, s'han celebrat a l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora, ESCAL, les II Jornades Artístiques Internacionals, amb la col·laboració del Museu de Ceràmica de la localitat.

Per segon any consecutiu, l'ESCAL reuneix professors i professionals internacionals vinculats a la ceràmica artística i el disseny, per a tenir una nova visió de l'art ceràmic.

L'acte inaugural, que va ser presidit per la directora de l'ISEACV Sra. Julia Climent, va estar presentat per l'alcadesa de l'Alcora Sra. Merche Mallol i per la directora de l'ESCAL, Sra. Gertrudis Rodríguez.

Al llarg de la trobada s'han impartit tallers artístics i conferències de prestigiosos professors d'universitats europees.
Han participat professors de les universitats turques de Kankiri i Anadolu, així com de l'Escola de Ceràmica de Bornholm, a Dinamarca. També s'ha comptat amb l'assistència de 25 participants entre professors i alumnes de l'Escola de Ceràmica Francisco Alcántara de Madrid, d'un alumne de la Universidad Michoacana de Mèxic i d'un altre estudiant turc, fruit de l'intercanvi d'una universitat de l'Orient Mitjà.

Els tallers han tractat diferents tècniques de decoració de modelat i disseny ceràmic. Les conferències van posar de relleu l'aportació femenina a la ceràmica turca i la decoració ceràmica otomana. La sessió de ponències va finalitzar amb una xarrada sobre la protecció i defensa del disseny industrial i la propietat intel·lectual.

Per a posar fi a aquestes productives jornades el divendres 9 de maig, es va celebrar en la Plaça de la Sang, a tocar el Museu de Ceràmica de l'Alcora, un taller de decoració de Naket Rakú i finalment un concert emprant únicament instruments ceràmics. L'actuació músical, composada i dirigida per l'alumne de l'Escola D. Enric Saborit, va tenir una gran assistència de públic.

agenda

Events