ACTUALITAT

agenda

BREUS

Ves enrere Estrena en el Conservatori Superior Música de València de l'òpera "Dulcinea XL"

Estrena en el Conservatori Superior Música de València de l'òpera "Dulcinea XL"

 

 

El pròxim 28 de novembre el Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo estrena en Espanya l'òpera del compositor Juan J. Colomer, DULCINEA XL.

Realitzada per primera vegada a Los Angeles (els EUA) al gener d'enguany, es tracta de la primera òpera del compositor valencià, autor també del Pintor, estrenada al març de 2018, encàrrec del Teatre Real/Teatres del Canal amb llibret d'Albert Boadella. DULCINEA XL se centra en dos capítols de la novel·la: la trobada del Quixot amb la lletja llauradora que presenta com la bella i noble Dulcinea; i l'episodi en el qual la confusió de l'heroi és explotada per un parell de dimonis sofisticats, el Duc i la Duquessa.

Es realitzarà els dies 28 de novembre i 2 de desembre a l'Auditori del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, en versió escenificada amb l'acompanyament original d'orquestra de cambra, dins de la programació del Màster d'Interpretació Operística.

Elenc: Amparo Zafra i María Morellà (Dulcinea), Javier Reig i Ángel Pérez (El Quixot), Pablo Ortiz (Sancho), César Méndez i Pedro Garcinuño (Duc Merlín) i Valeria Saladino i Cora Sánchez (la Duquessa). L'ensemble ANTARA GRUP del CSMV estarà dirigit per Carlos Amat i la direcció escènica serà a càrrec de Jaume Martorell. Es compta també amb la col·laboració de l'alumnat de l'especialitat de Sonologia del CSMV i del Conservatori Superior de Dansa de València.