T'interessa

multimedia

ACTUALITAT

Ves enrere L'Orquestra del Conservatori de Castelló protagonitza la gira mundial Toyota Concerts Tour 2014

L'Orquestra del Conservatori de Castelló protagonitza la gira mundial Toyota Concerts Tour 2014

L'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló protagonitzarà la gira mundial Toyota Tour 2014 que la companyia automobilística organitza anualment amb la finalitat d'associar a la seua marca esdeveniments musicals de màxima qualitat.

La Consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha conegut el projecte mitjançant el seu impulsor, el violinista Vasko Vassilev, concertino principal de l'Orquestra de la Royal Opera House de Londres, i professor col·laborador del Conservatori Superior de Castelló. També estava present l'altre impulsor i responsable del projecte Vicent Campos, director del Conservatori, i la directora de l'ISEACV Julia Climent.

Vassilev imparteix, des de fa més d'una dècada, masterclasses com a professor convidat al Conservatori de Castelló, i ofereix concerts al costat dels alumnes i professors del centre cada vegada que ve a Espanya. Per açò, el violinista búlgar va presentar la candidatura del centre d'ensenyaments musicals de Castelló a la convocatòria mundial de Toyota per a seleccionar una orquestra per als concerts que l'automobilística organitza en països asiàtics on està present, corrent amb totes les despeses.

En concret, una vintena d'alumnes i professors del Conservatori castellonenc i els solistes de l'orquestra del Royal Opera House de Londres seran dirigits pel professor del centre Miguel Ángel Navarro, la qual cosa a més suposarà la primera col·laboració d'una orquestra d'un centre superior amb la Royal Opera House de Londres.

El projecte del Conservatori Superior de Música de Castelló, denominat Cinema Concertos, s'emmarca dins d'un context musical i performativo amb un alt contingut pedagògic i de difusió de la música clàssica, i consisteix en coneguts temes de bandes sonores com Gladiador, Missió Impossible, James Bond, etc.

Els arranjaments elaborats per a violí, piano i orquestra, així com la posada en escena ho converteixen en un concert-espectacle diferent al típic concert de bandes sonores. Aquests arranjaments musicals han sigut elaborats per Pamela Tam Nicholson, qui també va produir, va compondre i va arreglar la música per als jocs olímpics de Londres.

La TOYOTA TOUR 2014 inclou concerts tant a Londres com en Phnom Pehn, Brunei, Kuala Lumpur, Singapur, Jakarta, Ho Chi Minh, Bangkok, Manila, Hong Kong, Bei Ging, Tòquio, Yokohama, i Osaka. Així mateix, s'espera poder visitar diferents ciutats d'Espanya.

A més està previst que els professors del Conservatori que participen en la gira impartisquen masters class en conservatoris de les ciutats asiàtiques per les quals hi passe la gira.

Aquesta experiència permetrà difondre la qualitat de l'ensenyament musical de la Comunitat Valenciana, redundarà en la motivació, dinamització i internacionalització del Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló, i contribuirà a facilitar la immersió laboral dels alumnes creant l'experiència necessària per a la seua professió amb l'avantatge de tenir als seus professors al costat d'ells.