ACTUALITAT

Ves enrere Conservatori Superior de Dansa de València

Conservatori Superior de Dansa de València

EL CONSERVATORI SUPERIOR DE DANSA DE VALENCIA PORTARÀ EL NOM DE NACHO DUATO

Coincidint amb la celebració dels 20 anys del CSMV aquest centre li ret homenatge a Nacho *Duato


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, després de 20 anys des de la creació i posada en funcionament del Conservatori Superior de Dansa de València, sense tindre un nom concret celebra que aquest Conservatori Superior passe a denominar-se CSDV Nacho Duato. El reconeixement al ballarí i coreògraf valencià amb una trajectòria professional impressionant és el mínim que el ISEACV, a través del seu consell de direcció, pot fer per a realçar el reconeixement a tants anys de trajectòria educativa en els ensenyaments artístics superiors. 

És un honor que una figura, valenciana de naixement i amb arrelament en aquesta terra, del món de la dansa internacionalment reconegut haja acceptat la proposta de donar el seu nom al CSDV. Igualment, per al centre denominar-se “Nacho Duato” és un esperó per a l'estudiantat i professorat perquè saben que arribar a ser un professional de la dansa com ho és Nacho Duato requereix, no sols de passió pel que fas, si no un enorme sacrifici i esforç.

La dansa és una disciplina molt exigent amb el cos i la ment de les persones que estudien o ensenyen aquesta àrea de coneixement i en el Conservatori Superior de Dansa Nacho Duato tenim l'orgull de tindre excel·lents professionals. 

La interpretació hui d'una peça de “Jardí Tancat”, primera coreografia de Nacho Duato com a director, per part de l'estudiantat del CSDV ha sigut un esforç en molt poc temps però alhora molt gratificant per a tota la seua comunitat educativa.

Com a ballarí es forma en la Rambert School de Londres, ampliant formació en prestigioses companyies com Mudra School i American Danse Center. Comença la seua carrera com a ballarí en el Cullberg Ballet, passant a Nederlands Dans Theater, on adquireix gran rellevància com a ballarí a nivell mundial.
Prompte comença el seu treball com a coreògraf i la seua primera coreografia ja obté el Primer Premi de Colònia. Des d'aqueix moment les seues coreografies formen part del repertori de les grans companyies de dansa del món.
Durant 20 anys ha sigut director de la Companyia Nacional de Dansa, aportant una nova visió i qualitat artística reconeguda a nivell mundial. Torna a la CND l'any 2022 per a presentar la seua última coreografia “Morgen”. La seua trajectòria continua com a director del Ballet estatal de Berlín o del teatre Mijáilovski de San Petesburgo.
Entre els premis rebuts destaquen, Premi d'or de la dansa, Premi Benois de dansa, Premi nacional de Dansa, Medalla d'or en les Belles arts o Premi Max d'honor.