T'interessa

multimedia

ACTUALITAT

Ves enrere Harmonia Quàntica 2022: La música de les ones gravitacionals

Harmonia Quàntica 2022: La música de les ones gravitacionals


 

Harmonia Quàntica 2022: La música de les ones gravitacionals

L'objectiu d'Harmonia Quàntica és reunir aquests dos mons, diferents però paral·lels, i crear un fòrum en el qual la ciència servisca d'inspiració a les arts. El mes de setembre passat científics de l'Institut de Física Corpuscular i la Universitat de València es van reunir amb estudiants de composició del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo i van passar un matí parlant de ciència. El tema del dia eren les ones gravitacionals, oscil·lacions en el teixit de l'espaitemps que són les que permeten que la gravetat vibre a través de l'espai. Aquestes ones, aquestes oscil·lacions són, en una certa manera, el so de la gravetat.

D'aquella reunió van sorgir quatre peces musicals, que són les que podrem escoltar el pròxim dia 18 de maig en el Museu de les Ciències de València. Les quatre, cadascuna a la seua manera, tractaran de traduir aquest “so de la gravetat” en música, el “so per a éssers humans”. Aquest és el menú que Harmonia Quàntica ens ofereix enguany.

Com en edicions anteriors, l'esdeveniment començarà amb una breu xarrada de divulgació que explicarà alguns conceptes sobre la física de les ones gravitacionals, i després s'interpretaran les quatre obres. Abans de cadascuna d'elles el compositor o compositora ens guiarà a través de la seua música, explicant com ha convertit els conceptes científics en material musical.

El programa serà el següent:

Ondas gravitacionals, el so de la gravetat – Alberto Aparici

Gravitational Kook – Víctor González

CENCIA – Víctor Campos

Leggo my EGO – Pablo Andrés

Black holes – Esther Pérez

Antara Grup del CSMV

Voro Garcia, director

Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament per l'Institut de Física Corpuscular, el Grup Virgo València, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo i el Museu de les Ciències de València.


Atenció: Informar que tenim aforament complet en l'activitat i amb una llista d'espera de 63 persones.