T'interessa

multimedia

ACTUALITAT

Ves enrere ¡Lo barato sale muy caro!

¡Lo barato sale muy caro!

L'Escola Superior de Disseny de València se suma a 5è aniversari de la tragèdia del  "Rana Plaza" a Bangladesh amb la publicació d'un vídeo en què denuncia que a la moda, de vegades, el barat surt molt car.

El 24 d'abril de 2013, l'edifici Rana Plaza a Bangladesh es va ensorrar. Un total de 1.138 persones van morir i altres 2.500 van resultar ferides. L'edifici albergava cinc fàbriques tèxtils que treballaven per a les grans marques de la moda. Les víctimes eren majoritàriament dones joves. Aquesta va ser, sens dubte, una de les majors tragèdies en la indústria de la moda.

L'enorme impacte que va causar, va produir una important resposta en el món de la moda, donant lloc al naixement d'un moviment global anomenat Fashion Revolution. Aquest moviment tracta de denunciar el patiment humà i mediambiental com a resultat de la forma en què en l'actualitat la moda és fabricada i consumida, d'altra banda, sosté que un nou sistema de la moda és possible.

Amb motiu de l'aniversari d'aquella tragèdia, aquesta setmana, del 23 al 29 d'abril, es celebra a tot el món l'anomenada Fashion Revolution Week en què moltes institucions vinculades al sector de la moda realitzen diferents accions que apel·len a un nou model de entendre la moda.

L'Escola d'Art i Superior de Disseny de València se suma, un any més, a aquesta setmana reivindicativa. Aquesta Escola es troba especialment compromesa amb la formació de dissenyadors de moda sostenible, des del 2014 imparteix un màster oficial de Moda Sostenible, l'alumnat, en la commemoració d'aquest cinquè aniversari del Rana Plaza ha publicat un vídeo (https://vimeo.com/265899782) amb el qual precisament vol cridar l'atenció en què de vegades el barat surt car, en una clara al·lusió al cost, en termes humans i mediambientals, que implica sostenir l'actual sistema de fast fashion i els seus preus baixos.